BALIKESİR / MANYAS - Şevketiye İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı 23 Nisan 2024 Salı günü saat 10.00'da okulumuz bahçesinde başladı. Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, şarkılar söylendi. Öğrencilerimizin hazırladığı müzikli dans gösterileri sergilendi. Yarışmalarda öğrenciler tatlı bir rekabet içerisinde hem yarıştı hem de eğlendi. Programa halkın ilgisi ve katılımı yoğundu.

Mrt

3-A sınıf öğretmeni Okan ÖZCAN yönetiminde hava basıncı deneyi gerçekleştirildi.İçi su dolu bir şişenin ağzı kağıt ile kapatılıp yavaşça ters çevriliyor. Daha sonra kağıt bırakıldığında kağıdın yere düşmediği ve suyun dökülmediği gözlemlendi. Bunun sebebinin de şişenin dışarısındaki hava basıncının kağıdı yukarı doğru itmesi ve suyun ağırlığına karşı durması olduğu sonucuna ulaşıldı.

Mrt

Bugün, Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümü ve bu vatan uğruna gözünü bile kırpmadan canını feda eden şehitlerimizi anma günü. Bizler de Şevketiye İlkokulu olarak okulda düzenlediğimiz etkinliklerle hem Çanakkale Zaferimizi kutladık hem de şehitlerimizi andık.

Mrt

İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümü okulumuzda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftasında olası depreme karşı hazırlıklı olabilmek amacıyla okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrencilere depremden önce, deprem anında ve deprem sonrasında nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı.

Şbt

Manyas Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerince okulumuz öğrencilerine ağız ve diş sağlığını korumak için yapmaları gerekenler anlatıldı. Öğrenciler bilgilendirildi.

Şbt

3-A Sınıfı Öğrencileri İngilizce Dersinde My House ünitesi kapsamında maket ev yaptılar.

Ock

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gezgin Çocuk Tiyaro Ekibinin sergilemiş olduğu "Bizim Gezegen" isimli tiyatro gösterisini çocuklar zevkle izlediler. Eğlenirken de bilgilendiler.

Ara

"Ayın Değeri Adalet" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Abdulmüttalip EREK ve Şube Müdürümüz Kadir YIKILMAZ takdim ettiler.

Ara

3-A Sınıf Öğretmeni Okan ÖZCAN, öğrencilere basıncın etkisini gösteren deney bir deney yaptı. Öğrenciler basınç deneyini ilgiyle izlediler.

YERLİ MALI HAFTASI

Haz

Okul öncesi öğrencilerimiz artık 1. sınıfa başlamaya hazır.

Haz

Manyas İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden okulumuza gelerek 4.sınıf öğrencilerimizi gıda konusunda bilgilendiren Çiğdem Şahin'e çok teşekkür ederiz.

Haz

Balıkesir geleneksel çocuk oyunları turnuvası "Kaleleli Yakan Top" oyununda Manyas ilçesini temsilen okulumuz 4/A sınıfı öğrencileri Balıkesirdeki finallere katılarak hem okulumuzu hem de ilçemizi en güzel şekilde temsil ettiler. Başarılarının devamını dileriz.

May

Her aşamasını kaydeden sınıf öğretmenleri Erdoğan gün ile birlikte okulumuz 2/A sınıfı öğrencileri fasulye çimlendirmeyi öğrendiler.